Desery

Mini serniczki z ricotty

Mini serniczki z ricotty

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 500 g sera Ricotta
  • biszkopty (100 g)
  • łyżka masła
  • 200 ml śmietany
  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka mąki

Wykonanie

  1. Biszkopty miksujemy razem z masłem, by stworzyć spód do ciasta.
  2. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i układamy ciasto.
  3. Do miksera wkładamy ser Ricotta, wlewamy śmietanę, wsypujemy cukier i mąkę oraz na koniec jajka i miksujemy ze sobą bardzo dokładnie.
  4. Tak powstałą masę przekładamy do tortownicy na ciasto.
  5. Pieczemy w 180 stopniach przez około godzinę.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#ricotta
Powrót